BREAKING Microsoft achită 25 de milioane de dolari în ancheta privind acte de corupţie la contracte în Ungaria

Compania americană Microsoft a acceptat să achite 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro) pentru soluţionarea unui litigiu cu Administraţia SUA privind încălcarea reglementărilor anticorupţie în vederea obţinerii unor contracte în Ungaria.

2234 afișări
Imaginea articolului BREAKING Microsoft achită 25 de milioane de dolari în ancheta privind acte de corupţie la contracte în Ungaria

BREAKING Microsoft achită 25 de milioane dolari în ancheta privind acte de corupţie la contracte în Ungaria

Comisia SUA pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) a anunţat, luni, că Microsoft a acceptat plata a 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro), inclusiv o amendă penală de 8,75 milioane de dolari (7,79 milioane euro) impusă filialei Microsoft Ungaria, pentru soluţionarea litigiului, relatează agenţia de presă Reuters.

Microsoft suportă daunele civile şi amenda penală fără însă a recunoaşte comiterea de ilegalităţi.

Filiala ungară a Microsoft a ajuns la un acord cu Departamentul american al Justiţiei şi cu reprezentanţii Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare care nu prevede inculparea, a confirmat reprezentantul legal al grupului american, Brad Smith, citat de Bloomberg. Litigiul se referă la presupusa încălcare a Legii privind acte de corupţie în străinătate.

Compania Microsoft este vizată de o investigaţie lansată de autorităţile din Statele Unite pentru presupuse acte de corupţie comise la vânzarea unor produse software în Ungaria, relata în august 2018 publicaţia The Wall Street Journal. Departamentul american al Justiţiei, precum şi Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) au anchetat modul în care Microsoft a vândut produse software precum Word şi Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat instituţiilor guvernamentale ungare, în perioada 2013-2014, au declarat surse din cadrul investigaţiei citate de WSJ.

Cotidanul The Wall Street Journal a relatat în 2013 că autorităţile din SUA au examinat relaţiile companiei Microsoft cu parteneri de afaceri din China, România, Italia, Rusia şi Pakistan, pe fondul acuzaţiilor că aceste firme intermediare ar fi mituit oficiali guvernamentali sau ar fi fost privilegiate la acordarea contractelor.

Taguri:
microsoft,
ungaria,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici