Carles Puigdemont anunţă că nu îi este teamă de o eventuală ARESTARE din cauza referendumului de independenţă a Cataloniei/ Executivul spaniol: Guvernul nu va negocia o ilegalitate, nu va accepta niciun şantaj

Carles Puigdemont, liderul Cataloniei, a transmis că nu îi este teamă de o eventuală arestare din cauza organizării unui referendum interzis în privinţa independenţei de Spania, informează cotidianul Bild, citat de Reuters.

747 afișări
Imaginea articolului Carles Puigdemont anunţă că nu îi este teamă de o eventuală ARESTARE din cauza referendumului de independenţă a Cataloniei/ Executivul spaniol: Guvernul nu va negocia o ilegalitate, nu va accepta niciun şantaj

Carles Puigdemont, liderul catalan, anunţă că nu îi este teamă de o eventuală arestare din cauza referendumului

Poliţia spaniolă a folosit forţa excesivă asupra votanţilor, atrăgând critica globală şi conducând Spania într-una din cele mai mari crize constituţionale din ultima decadă.

Guvernul lui Puigdemont va solicita luni Parlamentului regional declararea independenţei catalane, după ce oficialii săi au făcut publice rezultatele preliminare ale referendumului, unde 90% dintre voturi au fost în favoare independenţei regiunii.

”Personal nu îmi este teamă de asta”, a afirmat Puigdemont în cadrul unui interviu în cotidianul german Bild, când a fost întrebat despre posibila sa arestare.

Guvernul spaniol precizează că nu se va lăsat ”şantajat” de autorităţile catalane

Guvernul spaniol a emis, joi, un comunicat în care a precizat că nu se va lăsa ”şantajat”, la câteva ore după ce liderul catalan Carles Puigdemont a afirmat că regiunea ar urma să îşi declare independenţa în zilele următoare, informează BBC News.

Madridul a precizat că Puigdemont trebuie să respecte legea înainte ca negocierile să aibă loc, se arată într-un comunicat al Guvernului spaniol.

”Guvernul Spaniei respinge categoric criticile aduse la adresa Regelui Felipe al VI-lea. Aceste critici arată că domnul Puigdemont nu numai că este în afara legii, dar şi-a pierdut şi simţul realităţii. El a pierdut oportunitatea de a readuce Catalonia pe calea coexistenţei şi a legii. El a continuat să proiecteze radicalismul şi izolarea”, precizează Guvernul spaniol.

”Guvernul nu va negocia o ilegalitate, nu va accepta niciun şantaj”, se mai arată în comunicatul Guvernului central.

Guvernul regional catalan condus de Puigdemont va solicita luni Parlamentului regional declararea independenţei catalane, după ce oficialii săi au făcut publice rezultatele preliminare ale referendumului, unde 90% dintre voturi au fost în favoare independenţei regiunii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici