Israelul a blocat accesul în Cisiordania şi Fâşia Gaza înaintea sărbătorii evreieşti Sukkot/ Palestinienii care lucrează în Israel riscă să-şi piardă slujbele

Autorităţile israeliene au blocat accesul în regiunile Cisiordania şi Fâşia Gaza pentru 11 zile, înaintea sărbătorii evreieşti Sukkot, informează Al Jazeera.

625 afișări
Imaginea articolului Israelul a blocat accesul în Cisiordania şi Fâşia Gaza înaintea sărbătorii evreieşti Sukkot/ Palestinienii care lucrează în Israel riscă să-şi piardă slujbele

Israelul a blocat accesul în Cisiordania şi Fâşia Gaza înaintea unei sărbători evreieşti

Toate punctele de trecere spre cele două regiuni au fost închise pentru aproximativ patru milioane de palestinieni din aceste teritorii.

Mulţi dintre cei afectaţi de această măsură deţin permise de muncă israeliene, neavând voie să pătrundă în Israel, riscă să-şi piardă slujbele în următoarele zece zile.

Această măsură este considerată ilegală sub jurisdicţia legislaţiei internaţionale şi poate fi constituită o crimă de război.

Un legislator a declarat pentru Al Jazeera că: ”blocarea accesului palestinienilor în Israel poate avea repercursiuni asupra traiului acestora şi de asemenea le încalc dreptul de a avea acces la îngrijiri medicale, facilităţi sanitare şi dreptul la educaţie”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici