Casa Albă refuză să negocieze cu Al-Qaida pentru cetăţeanul american răpit în Pakistan

Casa Albă a declarat luni că nu va negocia cu Al-Qaida pentru eliberarea ostaticului american Warren Weinstein, răpit în Pakistan şi care l-a rugat pe preşedintele Barack Obama să accepte cererile răpitorilor săi într-o înregistrare video difuzată în acest weekend.

640 afișări
Imaginea articolului Casa Albă refuză să negocieze cu Al-Qaida pentru cetăţeanul american răpit în Pakistan

Casa Albă refuză să negocieze cu Al-Qaida pentru cetăţeanul american răpit în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Solicitând "eliberarea imediată" a lui Weinstein, purtătorul de cuvânt al lui Obama, Jay Carney, a declarat în cadrul conferinţei sale de presă că "nu putem negocia şi nu vom negocia cu Al-Qaida".

Warren Weinstein, un american în vârstă de cel puţin 70 de ani ce lucra în scop umanitar, a fost răpit la 13 august în Pakistan, de la domiciliul său din Lahore (est).

Când a fost răpit, Weinstein se afla în Pakistan de cinci ani, angajat al unei societăţi private care aplică proiecte de dezvoltare pentru diverşi clienţi internaţionali, printre care şi agenţia guvernamentală americană de ajutor pentru dezvoltare (USAID).

Răpirea a fost revendicată în decembrie de liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

În schimbul eliberării lui Warren Weinstein, Ayman al-Zawahiri cere Casei Albe oprirea atacurilor aeriene în Afganistan, Pakistan, Somalia şi Yemen şi eliberarea prizonierilor, printre care apropiaţi ai lui Osama Ben Laden.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici