Cecile Kyenge, prima femeie de culoare din istoria Italiei care accede la rangul de ministru

Între numele noi din cadrul Guvernului lui Enrico Letta, dezvăluit sâmbătă, se află şi Cecile Kyenge, nominalizată în funcţia de ministru al Integrării, prima femeie de culoare, în istoria Italiei, care accede la rangul de ministru.

264 afișări
Imaginea articolului Cecile Kyenge, prima femeie de culoare din istoria Italiei care accede la rangul de ministru

Cecile Kyenge, prima femeie de culoare din istoria Italiei care accede la rangul de ministru

"Este un pas decisiv pentru a schimba în mod concret Italia", a comentat acest medic oftalmolog, în vârstă de 49 de ani, originară din Republica Democratică Congo, sosită în Italia în 1983.

Prioritatea sa o constituie "dreptul pământului" (jus soli). "Voi întâmpina, probabil, rezistenţe. Va fi necesar să muncim pentru a reuşi", a recunoscut ea, în contextul în care cetăţenia italiană se bazează pe "dreptul prin naştere".

"Un copil, fiu sau fiică de imigranţi, care s-a născut aici şi care se formează aici, trebuie să fie cetăţean italian", a declarat ea.

Deputată din cadrul Partidului Democrat (PD), prima femeie de origine africană membră a Parlamentului, ea tocmai pregătea un dosar privind "rasismul instituţional" în Italia. Ea militează, de asemenea, pentru abrogarea infracţiunii de imigraţie clandestină şi doreşte să facă piaţa muncii mai accesibilă pentru străini.

În opinia lui Cecile Kyenge, este de asemenea necesară o "luptă împotriva violenţei sexiste, rasiste, homofobe şi de orice altă natură".

PD, formaţiunea din care face parte Letta, şi-a exprimat satisfacţia cu privire la această opţiune care "demonstrează în mod coerent faptul de a crede într-o Italie mai integratoare şi cu adevărat multiculturală".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici