Cel puţin 110 persoane au fost ucise, miercuri, în confruntările armate din Siria

Cel puţin 110 persoane au fost ucise miercuri în Siria, unde se înregistrează intense confruntări militare în Damasc şi Alep, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

522 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 110 persoane au fost ucise, miercuri, în confruntările armate din Siria

Cel puţin 110 persoane au fost ucise, miercuri, în confruntările armate din Siria (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Acest bilanţ include 67 de civili, 29 de militari şi 14 insurgenţi, conform acestei organizaţii.

La Alep (nord), au izbucnit confruntări între clanul Berri, care susţine regimul Bashar Al-Assad, şi insurgenţii care au ocupat localitatea Bab Nairab.

Marţi, membri ai grupării Armata Siriană Liberă (ASL) au executat persoane din clanul Berri, printre victime numărându-se şi un important lider tribal, Zeino Berri.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate a declarat că, în urma executării liderului tribal, clanul a decis să răzbune moartea acestuia.

Siria se confruntă, din martie 2011, cu revolte violente împotriva regimului Bashar Al-Assad şi confruntări armate soldate cu peste 20.000 de morţi. Bilanţul victimelor nu poate fi verificat din alte surse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici