Cel puţin 120 de poliţişti răniţi la Berlin, în timpul protestelor activiştilor de extremă stânga

Peste 120 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi, iar 86 de demonstranţi au fost arestaţi la Berlin, în cursul protestelor violente ale activiştilor de extremă stânga, care au izbucnit sâmbătă seara şi au continuat şi duminică, a anunţat poliţia, relatează The Associated Press şi Deutsche Welle.

864 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 120 de poliţişti răniţi la Berlin, în timpul protestelor activiştilor de extremă stânga

Cel puţin 120 de poliţişti răniţi la Berlin, în timpul protestelor activiştilor de extremă stânga (Imagine: Twitter)

Aproximativ 3.500 de persoane au participat la protestele care au început sâmbătă seara şi au continuat şi duminică dimineaţa. Activiştii au protestat împotriva acţiunilor autorităţilor care de mai multe luni înceracă să evacueze o casă aflată pe strada Rigaer, folosită drept zonă de adunare de simpatizanţii de extremă stânga, informează Deutsche Welle.

Poliţia din Berlin a comunicat că protestatarii au aruncat cu sticle, bucăţi de caldarâm şi artificii, au distrus mai multe maşini şi au atacat ofiţerii. Nu există informaţii clare privind starea persoanelor rănite şi nici nu se ştie numărul protestatarilor răniţi în ciocniri.

In jur de 1.800 de ofiţeri de poliţie au fost mobilizaţi pentru a monitoriza protestele care au avut loc în cartierul Friedrichshain, aflat în estul capitalei germane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici