Cel puţin 29 de morţi, în urma unui atentat sinucigaş în Somalia

Cel puţin 29 de persoane au decedat duminică în urma unui atentat cu vehicul-capcană care a vizat zona portuară a capitalei somaleze Mogadishu, a anunţat poliţia, responsabilitatea pentru atac fiind revendicată de gruparea islamistă al Shabaab, notează Reuters.

212 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 29 de morţi, în urma unui atentat sinucigaş în Somalia

Cel puţin 29 de morţi, în urma unui atentat sinucigaş în Somalia (Imagine: Mediafax Foto)

"Cel puţin 29 de civili au decedat iar alţi peste 50 au fost răniţi în urma exploziei. Credem că a fost vorba de un camion-capcană", a declarat Abdikadir Farah, un oficial din cadrul poliţiei.

Militanţii islamişti susţin că atentatul a vizat forţele de securitate staţionate în apropierea portului. Un purtător de cuvânt al Al Shabaab afirmând că în urma atacului au fost ucişi 30 de membri ai forţelor de securitate, în timp ce alţi 50 au fost răniţi. Acesta a adăugat că scopul atentatului a fost şi de a perturba alegerile legislative care urmează să se încheie pe data de 29 decembrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici