Cel puţin 544 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră

Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 544 de persoane, potrivit datelor furnizate luni de Ministerul haitian al Sănătăţii Publice, care a anunţat, de asemenea, că 8.000 de persoane au fost spitalizate.

25 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 544 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră

Cel puţin 544 de morţi în Haiti din cauza epidemiei de holeră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sâmbătă, acelaşi minister anunţase pe site-ul său de Internet 501 morţi şi 7.359 de bolnavi spitalizaţi până la 4 noiembrie.

Un bilanţ precedent, dat publicităţii la 3 noiembrie, anunţa 442 de morţi şi 6.742 de bolnavi spitalizaţi.

Epidemia de holeră afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie. Analizele efectuate de laboratoarele publice americane, date publicităţii rapid de autorităţile haitiene, au dezvăluit că bacteria care provoacă epidemia este similară tulpinelor găsite în Asia.

Autorităţile se tem de o creştere a infecţiilor din cauza inundaţiilor provocate în mai multe regiunii din Haiti de uraganul Tomas. Acesta s-a soldat cu 20 de morţi, 36 de răniţi şi 6.000 de familii de sinistraţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

Regiunea cea mai afectată este departamentul Grand'Anse, din sud-vestul statului, unde sunt şapte morţi şi şapte dispăruţi, potrivit protecţiei civile haitiene.

Un număr de 857 de case au fost distruse şi 5.000 avariate în acest departament, unde 5.950 de familii sunt sinistrate, a adăugat protecţia civilă haitiană, precizând că 36.000 de persoane au fost evacuate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici