Sursa Foto – Kremlin.ru/ Wikipedia Commons
După şapte luni de la începerea războiului de agresiune al preşedintelui rus, trupele sale au suferit pierderi masive de oameni şi echipamente şi se retrag înspăimântaţi în estul Ucrainei. Ordinul dat de Putin săptămâna trecută de a mobiliza sute de mii de oameni a degenerat în haos, atrăgând reproşuri chiar şi din partea propriilor săi propagandişti şi aliaţi politici.
Autocratul în vârstă de 69 de ani a urcat la putere în 2000, succedându-l pe Boris Elţîn, bolnav, după ce a susţinut al doilea război al Rusiei în Cecenia. Şansele ca el să plece în curând sunt încă foarte mici, dar este clar că escaladarea consecinţelor pariului său militar îi slăbeşte deja controlul vizibil asupra puterii, scrie Politico.
Iată potenţialii urmaşi ai tronului dacă succesiunea se va realiza pe cale paşnică, în caz că Putin va renunţa la putere de bunăvoie:
Dar dacă va fi un complot politic şi Putin va fi demis de Duma de Stat?
Conform articolului 92.3, succcesorii legali vor fi:
Dacă va fi o revoluţie democratică şi colorată, ca cea portocalie din Ucraina în 2004, cel mai probabil succesor va fi cel mai popular opozant al lui Putin:
Ce s-ar întâmpla în caz de lovitură militară de stat?
Succesorii din domeniul militar ar putea fi: