Clip interzis, cu tineri musulmani canadieni judecaţi pentru terorism, difuzat de un site american

Un site american de Internet a difuzat joi un clip video interzis, în care mai mulţi musulmani canadieni, acuzaţi de terorism, stau în zăpadă cu armele în mâini invocându-l pe Allah.

109 afișări
Imaginea articolului Clip interzis, cu tineri musulmani canadieni judecaţi pentru terorism, difuzat de un site american

Clip interzis, cu tineri musulmani canadieni judecaţi pentru terorism, difuzat de un site american (Imagine: www.nefafoundation.org)

Site-ul fundaţiei americane NEFA, care susţine că este consacrat prevenirii atentatelor în Statele Unite, după 11 septembrie 2001, a difuzat pe Internet un film care a fost utilizat drept probă în procesul în care sunt judecaţi mai mulţi canadieni arestaţi în 2006 la Toronto, în cadrul unei anchete de terorism.

Filmul fusese deja difuzat în cursul acestei veri, în cadrul unui proces pe rol în care sunt judecate 11 persoane, dintre cele 18 arestate, în urma unui filaj împotriva unei presupuse celule teroriste inspirate de ideologia al-Qaida, care pregătea, potrivit poliţiei, atentate la Toronto şi împotriva Parlamentului canadian.

Vezi aici filmul interzis

Un judecător interzisese totuşi difuzarea acestui filmuleţ, probă incriminatorie adusă de serviciile canadiene de informaţii care demonstrează că un grup de tinei musulmani s-au antrenat pe timp de iarnă, la Ontario, cu scopul de a comite atentate.

În înregistrarea de două minute tineri îmbrăcaţi în uniforme militare, cu cagule pe faţă sau având acoperământul tradiţional islamic pe cap, cu puşti în mâini, strigă "Allah ou Akbar" (Allah este cel mai mare), pe fundalul unor cântece de rezistenţă islamică.

Difuzarea înregistrării intervine în timp ce este aşteptată pronunţarea unui prim verdict după mai bine de doi ani de proces, în cadrul celei mai importante operaţiuni antiterorism de la atentatele de la 11 septembrie 2001, potrivit poliţiei canadiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici