Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiţie a UE în cazul României pentru refuzul de a pune în aplicare două DIRECTIVE

Comisia Europeană a decis, joi, să sesizeze Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din cauza refuzului României şi Maltei de a implementa reglementările comunitare privind construirea unei infrastructuri pentru combustibili alternativi şi privind stocurile petroliere.

4224 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a sesizat Curtea de Justiţie a UE în cazul României pentru refuzul de a pune în aplicare două DIRECTIVE

"Comisia Europeană a decis astăzi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE în cazurile Maltei şi României din cauza eşecului de a lansa la nivel naţional politici în sensul Directivei UE//94/2014 privind construirea unei infrastructuri pentru combustibili alternativi", se arată într-un comunicat postat joi pe site-ul Executivului UE.

"Cadrul politic naţional constituie principalul instrument pentru asigurarea unor măsuri coordonate în sensul construirii infrastructurii necesare pentru combustibili alternativi, inclusiv puncte pentru încărcarea acumulatorilor vehiculelor electrice şi staţii de realimentare cu gaz natural şi hidrogen. Construirea acestui cadru contribuie şi la evitarea fragmentării pieţei interne, datorită introducerii în mod coordonat a combustibililor alternativi", precizează Comisia Europeană.

"Statelor membre li s-a solicitat să prezinte Comisiei Europene măsurile politice până pe 18 noiembrie 2016. Până acum, Malta şi România nu au prezentat aceste politici, deşi au primit scrisori formale de înştiinţare şi avize argumentate trimise de Comisia Europeană pe 15 februarie şi 13 iulie 2017. Accelerarea construirii infrastructurii pentru combustibili alternativi este esenţială pentru a le oferi mobilitate curată şi competitivă tuturor europenilor, după cum a anunţat Comisia Europeană în «Setul de măsuri pentru mobilitate curată» adoptat în noiembrie 2017", subliniază Executivul UE.

CE sesizează CEJ pentru că România nu aplică în totalitate Directiva stocurilor de petrol

Comisia Europeană a deferit România la Curtea Europeană de Justiţie din cauza neimplementării în totalitate a Directivei privind stocurile de petrol.

"Comisia Europeană a decis sesizarea Curţii de Justiţie a UE în cazul României, din cauza neimplementării corecte a Directivei privind Stocurile de Petrol (Directiva Consiliului UE/119/2009)", anunţă Comisia Europeană.

"Potrivit Directivei privind Stocurile de Petrol, statele membre trebuie să asigure menţinerea şi disponibilitatea stocurilor minime de petrol brut şi/sau produse de petrol pentru a garanta securitatea resurselor petroliere în Uniunea Europeană", precizează Comisia Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici