Comuniştii din Moldova au 40,5% după numărarea a 95,4% din voturi. Sute de cetăţeni moldoveni din străinătate au votat pe coli A4

Peste 65.000 de cetăţeni moldoveni au votat în străinătate, dintre care 919 pe coli format A4, după ce patru secţii de votare, deschise la Moscova, Padova, Bologna şi Paris au rămas fără buletine de vot înainte de încheierea scrutinului legislativ anticipat, relatează PRO TV Chişinău.

22 afișări
Imaginea articolului Comuniştii din Moldova au 40,5% după numărarea a 95,4% din voturi. Sute de cetăţeni moldoveni din străinătate au votat pe coli A4

Comuniştii din Moldova au 40,5%, după numărarea a 95,4% din voturi. Sute de cetăţeni moldoveni din străinătate au votat pe coli A4 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Pentru a putea vota, alegătorii au folosit coli format A4, pe care au scris numele candidatului pe care îl susţin, iar biroul electoral a ştampilat buletinul improvizat.

Secretarul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a afirmat că buletinele improvizate vor fi depuse în urne separate şi vor face obiectul unor procese-verbale speciale, urmând ca ulterior Curtea Constituţională să se pronunţe asupra valabilităţii acestora.

Potrivit lui Ciocan, voturile de peste hotare reprezintă aproximativ patru mandate.

Conform datelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, pentru PLDM au votat 31.975 de alegatori din afara ţării, pentru PL 16.299, pentru PDM 5.693, iar pentru PCRM au votat 4.351 de persoane.

Cei mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova care se află în străinătate au votat în Italia (28.285 de cetăţeni) şi în România (9.724). În Rusia au votat 4.330 de alegători, în timp ce în Spania, Statele Unite, Grecia şi Franţa numărul votanţilor depăşeste 2.000 de persoane.

Potrivit datelor publicate de Comisia Electorală Centrală la ora 11.10, după numărarea a 95,4 la sută din voturi, PCRM a obţinut 40,5 la sută, PLDM 28,7 la sută, PD 12,9 la sută, iar PL 9,3 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici