Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia/ Coreea de Sud condamnă lansarea rachetei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, în primul test de acest gen de la învestirea lui Donald Trurmp în funcţia de preşedinte al SUA până în prezent, potrivit BBC.com.

21293 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică spre Japonia/ Coreea de Sud condamnă lansarea rachetei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Update 13.58 Coreea de Sud a condamnat lansarea rachetei balistice de către Coreea de Nord, comunicând că aceasta reprezintă o gravă ameninţare la adresa păcii şi securităţii din peninsula coreeană şi o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU, informează Reuters.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică duminică dimineaţa, conform Armatei sud-coreene.

Este pentru prima dată când state izolate au testat asemenea dispozitive de la punerea în funcţie a preşedintelui american Donald Trump.

Provocările repetate ale Coreei de Nord demonstrează natura iraţională a regimului lui Kim Jong Un şi obsesia acestuia pentru dezvoltare nucleară, a declarat Ministerul de Externe de la Seul, în cadrul unui comunicat.

Preşedintele american şi Administraţia de la Casa Albă a indicat faptul că Washingtonul va avea un răspuns calibrat pentru a evita escaladarea tensiunilor.

Ştire 07.48 Lansarea rachetei a avut loc duminică, la ora locală 07.55, de la baza aeriană Banghyon, din provincia Pyongan (partea de vest a Coreii de Sud).

Potrivit oficialilor sud-coreeni, racheta a fost lansată spre est, în direcţia Mării Japoniei şi a parcurs aproximativ 500 km.

Shinzo Abe, prim-ministrul al Japoniei, care s-a aflat zilele acestea într-o vizită în SUA, a declarat că testul a fost ”absolut intolerabil”.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a asigurat pe Abe că ”America sprijină Japonia, aliatul său măreţ, 100%”.

Luând cuvântul la o conferinţă de presă comună, în timpul unei vizite în SUA, Abe a adăugat că Donald Trump l-a asigurat, de asemenea, că s-a angajat să "să facă din ce în ce mai puternică alianţa noastră".

 


 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici