Omul-cheie din spatele doctrinei lui Trump. Are 31 de ani şi a promovat blocada anti-musulmană din SUA

Stephen Miller are 31 de ani şi este unul dintre cei mai influenţi consilieri ai preşedintelui SUA Donald Trump, fiind cel care îl sfătuieşte cu privire la politici. Miller este unul dintre artizanii doctrinei „America First”, promovată de Trump în politica externă şi pe baza căreia noul preşedinte al SUA a adoptat ordinul executiv prin care a suspendat programul de primire a refugiaţilor în SUA şi a interzis pentru 90 de zile accesul în ţară tuturor cetăţenilor din 7 state majoritar musulmane, scrie Gândul.

7179 afișări
Imaginea articolului Omul-cheie din spatele doctrinei lui Trump. Are 31 de ani şi a promovat blocada anti-musulmană din SUA

La 31 de ani, Stephen Miller este unul dintre oamenii cheie, alături de fostul şef al Breitbart News, Stephen Bannon, ai doctrinei populiste „America First”, care şi-a arătat efectele asupra politicilor privind imigraţia şi tratatele comerciale şi a provocat îngrijorări în rândul aliaţilor SUA. Funcţia sa la Casa Albă este de consilier al preşedintelui pe politici, însă el se află alături de Trump de peste un an, intrând în campania acestuia în ianuarie 2016, arată Washington Post, într-un portret al acestui personaj influent de la Casa Albă.

Miller a pornit ca un tânăr conservator în liberala Santa Monica, California, unde a intrat adesea în controverse încă din liceu. Telefona deseori la o emisiune de radio cu acoperire naţională, unde îi acuza pe administratorii liceului că promovează multiculturalismul, permiţând anunţuri în limba spaniolă sau neimpunând recitarea obligatorie a jurământului de fidelitate faţă de SUA (Pledge of Allegiance).

Foto: Gage Skidmore, Wikipedia.

Miller a continuat în acelaşi stil şi la Universitatea Duke, unde scria la o publicaţie conservatoare. „Experimentul social care a devenit liceul Santa Monica este încă un exemplu al eşecului îngrozitor al stângismului şi al iluziilor şi paranoiei arhitecţilor săi”, scria el în 2005. „Osama bin Laden s-ar simţi foarte binevenit în liceul Santa Monica”, mai scria el.

Până să ajungă unul dintre cei mai fervenţi oameni ai lui Trump în promovarea ordinului executiv care a blocat cetăţenii a 7 state musulmane să mai intre în SUA, Miller şi-a dezvoltat capacităţile unui luptător cultural şi ale unui provocator conservator, pregătit să condamne liberalismul în ce priveşte rasa sau identitatea. Ca şi şeful său, Donald Trump, tânărul Miller şi-a creat această identitate fiind cufundaţi chiar în comunităţi liberale, unde a putut duce aceste lupte chiar pe teritoriul opoziţiei.

CITEŞTE CONTINUAREA PE GÂNDUL

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici