Coreea de Nord consideră că politica externă a lui Trump, America First, este o formă de nazism

Coreea de Nord a condamnat, marţi, strategia de politică externă adoptată de către preşedintele american Donald Trump, denumită America First şi catalogată de către Phenian drept "nazism al secolului 21", informează site-ul agenţiei Yonhap.

1002 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord consideră că politica externă a lui Trump, America First, este o formă de nazism

Coreea de Nord consideră că politica externă a lui Trump, America First, este o formă de nazism

Într-un material distribuit de agenţia de ştiri nord-coreeană, regimul de la Phenian acuză Washingtonul că încearcă să slăbească alte ţări pentru propriile interesele. Totodată, politica lui Donald Trump ar stârni agresiune extremă şi şovinism împotriva altor ţări, strategie asemănătoare noţiunii de ocupaţie mondială promovată de către dictatorul german Adolf Hitler.

"Această idee este versiunea americană a nazismului, care depăşeşte cu mult fascismul prin natura lui feroce, brutală şi şovinistă. Politica lui Trump nu recunoaşte dreptul altor state la independenţă, existenţă şi dezvoltare, în încercarea de a apăra interesele americane", se arată într-un raport al Coreei de Nord.

Acest material de la Phenian vine în condiţiile în care preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi Donald Trump participă la primul lor summit la Washington, în cursul acestei săptămâni, în care problema nucleară a Coreei de Nord va intra pe ordinea de zi.

Politica SUA privind Coreea de Nord este intitulată "presiune maximă şi angajament" şi se concentrează mai întâi pe aplicarea sancţiunilor şi a presiunii asupra Phenianului, până când regimul Kim Jong-Un renunţă la armele nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici