Coreea de Sud sugerează SUSPENDAREA apartenenţei Coreei de Nord la ONU pe fondul asasinării lui Kim Jong Nam

Coreea de Sud a făcut apel la adoptarea unor "măsuri colective" de pedepsire a Coreei de Nord pentru folosirea de arme chimice în scopul asasinării fratelui vitreg al lui Kim Jong Un, inclusiv la o eventuală suspendare a apartenenţei sale la ONU, relatează site-ul agenţiei Reuters.

537 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud sugerează SUSPENDAREA apartenenţei Coreei de Nord la ONU pe fondul asasinării lui Kim Jong Nam

Coreea de Sud sugerează suspendarea apartenenţei Coreei de Nord la ONU pe fondul asasinării lui K.J.Nam (Imagine: Wikipedia)

Poliţia a comunicat faptul că două femei au aruncat cu substanţa VX pe faţa lui Kim Jong Nam într-un atac surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul din Kuala Lumpur pe data de 13 februarie.

Ministrul de Externe al Coreei de Sud a spus, marţi, la o conferinţă sponsorizată de ONU privind dezarmarea, la Geneva, că folosirea de arme chimice este "un semnal de alarmă", iar comunitatea internaţională ar trebui să acţioneze inclusiv printr-o posibilă suspendare a apartenenţei Coreei de Nord la Naţiunile Unite.

Coreea de Nord a respins acuzaţii privind implicarea sa în asasinarea lui Kim Jong Nam, însă oficiali din Statele Unite şi Coreea de Sud cred că acesta a fost victima unei asasinări orchestrate de Phenian.

"Multe instituţii media internaţionale au subliniat faptul că folosirea de arme chimice de către Coreea de Nord pentru asasinarea unei persoane vizate într-o ţară terţă a trimis un mesaj foarte clar lumii", a spus ministrul sud-coreean de Externe, Yun Byung-se, la forumul de la Geneva.

"Acest regim impulsiv, imprevizibil, gata oricând să atace şi brutal este pregătit şi dispus să lovească în oricine, oricând, oriunde", a adăugat oficialul sud-coreean.

Delegaţia nord-coreeană prezentă la conferinţă a declarat pentru Reuters că va răspunde la discursul lui Yun mai târziu, în cursul aceleiaşi zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici