Coreea de Sud va începe să ia măsuri legale în privinţa medicilor protestatari care n-au revenit la muncă

  • Ministrul sud-coreean al sănătăţii a declarat, luni, că autorităţile vor demara controale în spitale pentru a lua măsuri legale împotriva medicilor stagiari care protestează de două săptămâni.
  • Aceştia au primit un ultimatum din partea autorităţilor de a se întoarce până la sfârşitul lunii februarie, pentru a nu fi sancţionaţi, relatează Reuters.
901 afișări
Imaginea articolului Coreea de Sud va începe să ia măsuri legale în privinţa medicilor protestatari care n-au revenit la muncă

Sursa foto: Mediafax Foto

Decizia autorităţilor vine în contextul în care aproximativ 9.000 de medici rezidenţi şi stagiari, adică aproximativ 70% din totalul din ţară, au părăsit locul de muncă începând cu 20 februarie. Acest lucru a afectat activitatea spitalelor şi a condus la anularea unor intervenţii şi tratamente medicale.

Săptămâna trecută, Guvernul i-a avertizat pe medicii stagiari protestatari că vor fi sancţionaţi legal dacă aceştia nu vor reveni la muncă până la sfârşitul lunii februarie, existând riscul să le fie suspendate inclusiv licenţele medicale, scrie Reuters.

,,Începând de astăzi, intenţionăm să efectuăm inspecţii la faţa locului pentru a confirma medicii stagiari care nu s-au întors şi să luăm măsuri în conformitate cu legea şi cu principiul fără excepţie", a declarat ministrul sănătăţii Cho Kyoo-hong, în cadrul unei şedinţe televizate.

Începând cu 20 februarie, mai multi medici stagiari din Coreea de Sud şi-au dat demisia de la locurile de muncă, pentru a protesta împotriva unui plan guvernamental care ar prevede creşterea numărului de studenţi pentru admiterea la facultăţile de medicină din ţară.

Protestatarii acuză Guvernul că ar trebui să abordeze, mai întâi, problema salariilor şi a condiţiilor de lucru din spitale, înainte de a încerca să mărească numărul de medici, aspect care, susţin ei, ar produce o concurenţă şi venituri scăzute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici