Criza coronavirusului forţează UE să treacă la planurile de urgenţă pentru avea buget timp de 7 ani

Întrucât guvernele din Europa caută cu disperare cele mai bune soluţii pentru a salva economiile interne, Bruxelles apelează la planurile de urgenţă pentru următorii şapte ani, care ar urma să intre în vigoare la începutul anului viitor.

2904 afișări
Imaginea articolului Criza coronavirusului forţează UE să treacă la planurile de urgenţă pentru avea buget timp de 7 ani

Criza coronavirusului forţează UE să treacă la planurile de urgenţă pentru avea buget timp de 7 ani

 

Conform Science Business, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a declarat, sâmbătă, că va dezvălui o nouă propunere pentru bugetul dintre perioada 2021-2027, concepută pentru a ajuta la menţinerea finanţelor după încetarea crizei coronavirusului. Aceste planuri vor include un pachet de recuperare pentru criza economică provocată de COVID-19, a spus von der Leyen. Negocierile bugetare se desfăşoară în mod dificil în această perioadă de criză a coronavirsului.

„Pandemia este acum principala ocupare. Şi anul viitor, s-ar putea să ne confruntăm cu o recesiune majoră şi şomaj structural în majoritatea părţilor UE. Eficientizarea unei planificări financiare pe termen lung în aceste condiţii este foarte dificilă.", au spus oficialii Comisiei Europene.

Planul B
 
Atât oficialii din Bruxelles, cât şi Guvernul german planifică şi mizează pe un cadru financiar multianual, pentru o perioadă de şapte ani. Secretarul general din cadrul Guild of European Research-Intensive Universities, Jan Palmowski, apreciază că „Acordul de până acum a fost dificil. Având în vedere diferenţele în ceea ce priveşte tratarea coronavirusului, ar putea să fie tot mai dificil să se ajungă la un acord". a spus acesta.
 
Trebuie să se domolească această perioadă pentru a ne da seama ce investiţii necesare putem face pentru a ajuta Europa să se redreseze, spun consilierii. „Un nou buget de un an ar putea oferi un moment de răgaz pentru a determina modul în care întregul Cadru Finanicar Multianual (CFM) va trebui re-proiectat”, a declarat aceştia.
 
Planul C
 
Un plan C ar fi că comisia să funcţioneze lunar începând cu 2020. În conformitate cu reglementările bugetare, acesta ar consta într-o prelungire a bugetului pentru 2020 cu o lună, aşa cum s-a întâmplat în perioadele bugetare anterioare.

Comisia Europeană presupune că viitoarea preşedenţie germană şi Consiliul European vor continua să facă eforturi pentru un acord complet de şapte ani, dar ar putea decide până în decembrie să renunţe şi să meargă pentru o prelungire de la un an la o lună. Acest lucru ar însemna că noile iniţiative, precum misiunile de cercetare şi parteneriatele din Horizon Europe precum şi programul de cercetare 2021-2027, nu vor începe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici