CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria a reţinut aproape 5.400 de persoane la frontieră în weekend, anunţă poliţia

Ungaria a reţinut 5.386 de persoane care au încălcat regimul de la frontieră în acest weekend, a anunţat luni serviciul de presă al poliţiei, relatează MTI.

361 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria a reţinut aproape 5.400 de persoane la frontieră în weekend, anunţă poliţia

CRIZA IMIGRANŢILOR: Ungaria a reţinut aproape 5.400 de persoane la frontieră în weekend, anunţă poliţia (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Potrivit unui raport publicat pe site-ul poliţiei, 2.181 de persoane au fost reţinute vineri, 1.002 sâmbătă şi 2.203 duminică. Proceduri penale pentru trafic de persoane au fost demarate împotriva unui număr de 38 de persoane, dar şi împotriva altor cinci, pentru falsificare de decumente, potrivit aceleiaşi surse.

Cele mai multe reţineri au avut loc în partea de sud a judeţului Csongrad, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. În total, 1.991 de persoane, inclusiv 518 copii, au fost "oprite" duminică, iar cele mai multe dintre ele afirmă că sunt cetăţeni sirieni, a precizat Szabolcs Szenti.

Aproximativ 5.000 de imigranţi au sosit în Serbia, via Macedonia, începând de duminică dimineaţa, iar aproximativ jumătate dintre ei se îndreaptă deja către frontiera ungară, potrivit unui corespondent al postului ungar M1.

Acesta este cel mai mare "val" de imigranţi care ajunge în Serbia şi care ar urma să sosească la frontiera cu Ungaria în câteva zile, a transmis corespondentul M1 de la Presevo.

Traficul era închis, în continuare, luni dimineaţa, prin "vechiul" punct de trecere a frontierei de pe autostrada numărul unu de la Hegyeshalom, o localitate de la frontiera ungaro-austriacă, potrivit unui corespondent de la faţa locului. Doar autobuze cu imigranţi aveau permisiunea să-l traverseze, potrivit aceleiaşi surse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici