Crucea Roşie: Pandemia de coronavirus şi efectele sale ar putea duce la o migraţie de amploare

  • Efectele economice devastatoare pe care criza coronavirusului le produce în întreaga lume ar putea duce la valuri uriaşe de migraţie odată cu deschiderea frontierelor, a avertizat şeful Crucii Roşii într-un interviu acordat AFP.
  • Jagan Chapagain, şeful Federaţiei Internaţionale a Societăţilor Crucea Roşie(IFRC), a declarat că este profund preocupat de efectele secundare ale pandemiei.
  • Pandemia şi măsurile precum carantina şi închiderile frontierelor impuse pentru a stopa răspândirea virusului au distrus mijloacele de trai a multor oameni şi sunt de aşteptat să readucă mai multe milioane de oameni în sărăcie.
1970 afișări
Imaginea articolului Crucea Roşie: Pandemia de coronavirus şi efectele sale ar putea duce la o migraţie de amploare

Crucea Roşie: Pandemia coronavirusului şi efectele sale ar putea duce la o migraţie de amploare

Multe persoane se confruntă cu decizia de a se expune la riscul infectării cu noul coronavirus sau să facă foamea, a spus Chapagain, avertizând că disperarea generată ar putea avea consecinţe de anvergură.

"Ceea ce auzim este că multe persoane care şi-au pierdut sursele de trai, odată ce graniţele încep să se deschidă, se vor simţi obligaţi să deplaseze spre zone mai prospere”, a spus el.

"Nu trebuie să ne surprindă dacă există un impact masiv asupra migraţiei în lunile şi anii următori".

Migraţia forţată de circumstanţe disperate, a spus el, va duce la numeroase „tragedii pe parcurs”, inclusiv mai mulţi morţi pe mare, trafic de persoane şi exploatare.

Chapagain a solicitat sprijin urgent pentru a ajuta la „ameliorarea acestei situaţi”, subliniind că, pe lângă un imperativ moral pentru a ajuta oamenii aflaţi în suferinţă, există un argument economic clar pentru a ajuta la evitarea migraţiei forţate.

„Costul susţinerii migranţilor, în timpul tranzitului şi, desigur, când ajung în ţara de destinaţie, este mult mai mult decât sprijinirea oamenilor prin alimente, educaţie, nevoile de sănătate, în propria ţară”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici