CULTUL DINASTIEI KIM: Coreea de Nord a alocat 32 de milioane de euro în 2012 pe portrete şi statui în întreaga ţară - GALERIE FOTO

Coreea de Nord a alocat în 2012 suma de 41,5 milioane de dolari americani (31,7 milioane de euro) cultului dinastiei Kim, care conduce autoritarist ţara de la sfârşitul anilor '40, relevă un raport al Guvernului sud-coreean publicat joi.

2801 afișări
Imaginea articolului CULTUL DINASTIEI KIM: Coreea de Nord a alocat 32 de milioane de euro în 2012 pe portrete şi statui în întreaga ţară - GALERIE FOTO

CULTUL DINASTIEI KIM: Coreea de Nord a alocat 32 de milioane de euro în 2012 pe portrete şi statui în întreaga ţară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Portrete uriaşe ale fondatorului Republicii Populare Democratice Coreea (RPDC) Kim Il-sung (mort în 1994) şi fiului său Kim Jong-il (mort în 2011) au fost amplasate în aproximativ 400 de locuri, cu cheltuieli totale în valoare de aproximativ 32 milioane de dolari, a anunţat Ministerul Reunificării.

Ridicarea de noi statui dedicate meoriei celor doi lideri ai regimului stalinist a costat suplimentar aproximativ 9,5 milioane de dolari.

Cultul personalităţii continuă cu Kim Jong-un, fiul lui Kim Jong-il, propulsat după moartea tatălui său, în urmă cu un an, la conducerea acestei ţări izolate şi ruinate, în care aproximativ trei milioane de persoane suferă de subnutriţie, potrivit ONU.

Fiecare clădire nord-coreeană trebuie să aibă portrete ale membrilor clanului Kim. De asemenea, statuile lor, care pot atinge câteva zeci de metri înălţime, sunt prezente pe tot teritoriul ţării.

În aprilie, două noi statui uriaşe ale lui Kim Il-sung şi Kim Jong-il au fost dezvelite la Phenian, imediat după lansarea eşuată a unei rachete cu rază lungă de acţiune, considerată de către Statetele Unite un nou test al unei rachete balistice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici