Video DECLARAŢIA ZILEI - Ben Hodges, comandantul forţelor americane din Europa: NATO nu poate apăra ţările baltice în cazul invaziei forţelor ruse - VIDEO

Comandantul forţelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, a atras atenţia că Rusia ar putea cuceri forţele baltice dacă şi-ar propune acest lucru pentru că NATO nu le poate apăra în momentul de faţă pe acestea.

31886 afișări

"NATO este în prezent incapabil să apere ţările baltice în cazul unei invazii a forţelor ruseşti. Este adevărat că Rusia ar putea să cucerească mai repede ţările baltice decât putem noi ajunge pentru a le apăra", a declarat generalul Ben Hodges.

NATO efectuează exerciţiile militare Anaconda-16 în Polonia.

La aceste manevre participă 31.000 de soldaţi din 24 de ţări, ele luptându-se cu un agresor imaginar denumit "Uniunea Roşiilor", care ar ataca ţările baltice şi nordul Poloniei. Aceste exerciţii se derulează înaintea summitului NATO de la Varşovia, din 8 - 9 iulie, summit ce va aborda tema întăririi flancului estic al NATO.

Un parlamentar rus a afirmat recent că ţările baltice, Statele Unite, România, Polonia, Marea Britanie par să aibă drept miză o confruntare militară cu Rusia, informează site-ul agenţiei Tass.

"Există un grup de state din cadrul NATO care au drept miză confruntarea militară cu Rusia. Acestea state sunt ţările baltice, România, Polonia, Marea Britanie şi Statele Unite", spunea Alexei Pushkov, preşedintele Comitetului Internaţional al Dumei de Stat, într-un interviu acordat cotidianului Rossiiskaya Gazeta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici