Dennis Rodman susţine că l-a văzut în ianuarie pe unchiul lui Kim Jong-un: "Când se spunea că a fost ucis, se afla chiar alături de mine"

Fostul baschetbalist american Dennis Rodman afirmă că l-a văzut la începutul lui ianuarie, în cursul unui sejur în Coreea de Nord, pe unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, Jang Song-thaek, executat în decembrie de către regim.

6506 afișări
Imaginea articolului Dennis Rodman susţine că l-a văzut în ianuarie pe unchiul lui Kim Jong-un: "Când se spunea că a fost ucis, se afla chiar alături de mine"

Dennis Rodman, Kim Jong-un (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un interviu pentru revista americană DuJour, sportivul, cunoscut pentru stilul său excentric, îl ridică în slăvi pe Kim Jong-un, "prietenul (său) pe viaţă", pe care l-a vizitat de cel puţin patru ori în decurs de un an, ultima dată în ianuarie.

"Ultima dată când am fost acolo, când se spunea că şi-a omorât prietena, că l-au ucis pe unchiul său şi l-au aruncat la câini, aceştia se aflau chiar alături de mine", afirmă Dennis Rodman.

Întrebat de jurnalistă dacă vorbeşte frumos despre Jang Song-thaek, fostul număr doi al regimului, eliminat de către nepotul său în decembrie, Rodman răspunde "era în picioare chiar acolo".

În acest interviu, sportivul a reafirmat că Kim Jong-un doreşte să-l întâlnească pe preşedintele american Barack Obama şi că nu intenţionează să folosească bomba atomică.

Jang Song-thaek, considerat mentorul tânărului lider nord-coreean, a fost arestat, judecat sumar şi executat pe 12 decembrie, în cadrul unei epurări considerate cea mai importantă schimbare politică din Coreea de Nord de la instalarea la putere a lui Kim Jong-un, la sfârşitul lui 2011. Execuţia acestuia a fost confirmată de către regim.

Coreea de Nord, care a procedat la trei teste nucleare, efectuează pregătiri care sugerează că ar putea să treacă foarte curând la al patrulea test, potrivit unor oficiali americani.

Rodman, cunoscut atât prin stilul său excentric, tatuaje, piercing-uri, frizuri multicolore, cât şi pentru cele cinci titluri NBA, a fost foarte criticat în Statele Unite după ce a efectuat recent o vizită în Coreea de Nord, împreună cu alte vedete din campionatul nord-american de baschet.

La întoarcerea din ultimul sejur la Phenian, el s-a internat într-o clinică specializată în probleme de alcoolism, o adicţie pe care fostul jucător de baschet o recunoaşte. "Am fost întotdeauna un petrecăreţ. Beau pentru că-mi fac griji", a spus el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici