Dezinsecţie masivă în nordul Greciei, pentru eliminarea ţânţarilor purtători ai virusului West Nile

Autorităţile au început să împrăştie insecticide în mai multe prefecturi din nordul Greciei şi şi-au intensificat apelurile la calm, după moartea a două persoane în vârstă în urma infectării cu virusul West Nile, transmis de ţânţari, relatează publicaţia electronică Ekathimerini.com.

99 afișări
Imaginea articolului Dezinsecţie masivă în nordul Greciei, pentru eliminarea ţânţarilor purtători ai virusului West Nile

Dezinsecţie masivă în nordul Greciei, pentru eliminarea ţânţarilor purtători ai virusului West Nile (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Autorităţile sanitare au declarat că 20 de persoane au fost internate marţi cu inflamaţii cerebrale sau o formă de meningită după contractarea virusului. Dintre acestea, un bătrân din Salonic este în stare gravă, după ce virusul i-a atacat sistemul nervos central. O altă femeie în vârstă de 65 de ani, spitalizată la Larissa, în centrul Greciei, cu inflamaţie cerebrală provocată de virus este prima persoană din afara nordului ţării care a contractat virusul.

Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor (KEELPNO) le-a transmis spitalelor instrucţiuni să menţină sub observaţie cel puţin zece zile orice persoană care suferă de inflamaţie cerebrală sau meningită, în încercarea de a obţine o imagine corectă a modului în care se răspândeşte virusul.

Prefectura Imathia din centrul provinciei Macedonia, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri, a decis marţi să înceapă o campanie de conştientizare a cetăţenilor, în încercarea de a-i determina pe aceştia să nu se panicheze din cauza răspândirii virusului.

Oficialii au declarat, de asemenea, că vor împrăştia insecticide în 12 municipalităţi ale prefecturii, nu numai cu ajutorul avioanelor, ci şi de la sol. Eforturile se vor concentra în zonele unde sunt ape stătătoare, care atrag ţânţarii purtători de virus.

Două persoane în vârstă au murit începând de vineri după ce au contractat virusul West Nile, transmis de ţânţari şi descoperit în 1937 în Uganda. Cazuri sporadice de îmbolnăvire în urma contractării virusului au fost semnalate în Europa începând din anii '60.

KEELPNO le-a recomandat oamenilor să poarte haine deschise la culoare, cu mâneci şi pantaloni lungi, pentru a se proteja împotriva ciupiturilor de ţânţari, precum şi să folosească produse repelente şi să se îndepărteze de orice sursă de apă stătută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici