Directorul Consiliului Guvernamental de Etică din SUA, un critic al lui Donald Trump, demisionează

Walter Shaub, directorul Consiliului Guvernamental de Etică din SUA şi unul dintre cei mai mari critici ai preşedintelui Donald Trump, şi-a anunţat joi seară demisia, cu şase luni înainte de încheierea mandatului, relatează cotidianul The Washington Post.

482 afișări
Imaginea articolului Directorul Consiliului Guvernamental de Etică din SUA, un critic al lui Donald Trump, demisionează

Directorul Consiliului Guvernamental de Etică din SUA, un critic al lui Donald Trump, demisionează

Walter M. Shaub jr. a criticat frecvent actuala Administraţie de la Washington, cerându-i public preşedintelui Donald Trump să se distanţeze total de companiile a căror conducere a fost cedată membrilor familiei.

În scrisoarea demisiei, Walter Shaub nu a făcut nicio referire la tensiunile cu membri ai Administraţiei Donald Trump, precizând doar că se va retrage începând din 19 iulie.

El a lăudat activităţile Consiliului Guvernamental de Etică, reiterând angajamentul de a "apăra principiul potrivit căruia activităţile guvernamentale sunt în serviciul publicului, necesitând devotament faţă de Constituţie, faţă de legi şi de principii etice, nu faţă de interese private".

Shaub a dat asigurări că nu a fost supus presiunilor pentru a demisiona, explicând că a atins limitele în progresele pe care le putea obţine în actuala Administraţie, în cadrul etic existent.

"Este clar că nu aş fi putut realiza mai mult. În colaborarea cu actuala Administraţie, mi-a devenit clar că trebuie să intensificăm programul etic", a spus Shaub, care urmează să devină director al Centrului pentru Acţiuni Legale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici