Doi tineri, condamnaţi la închisoare pentru implicare într-un plan de comitere a unor atacuri la Roma

Un tribunal italian a condamnat la închisoare pentru terorism un bărbat de origine marocană şi pe soţia acestuia, după ce au fost găsiţi vinovaţi de implicare într-un plan al Stat Islamic de comitere a unor atacuri teroriste la Roma în cursul anului 2016, relatează The Associated Press.

377 afișări
Imaginea articolului Doi tineri, condamnaţi la închisoare pentru implicare într-un plan de comitere a unor atacuri la Roma

Doi tineri, condamnaţi la închisoare pentru implicare într-un plan de comitere a unor atacuri la Roma

Abderrahim Moutaharrik şi soţia lui, Salma Bencharki, au fost condamnaţi la şase, respectiv cinci ani de închisoare

Procurorii au comunicat că Moutaharrik, care deţinea şi cetăţenia italiană, a primit ordine de la organizaţia teroristă Stat Islamic să comită atacuri în Italia, în special la Roma, în perioada celebrării Anului Jubiliar al milei.

Autorităţile au caracterizat complotul ca fiind unul serios, însă nu iminent în momentul arestării celor doi, în luna aprilie a anului trecut.

Tribunalul a decretat şi decăderea lor din drepturile părinteşti, având în vedere că tinerii plănuiau să călătorească până în Siria împreună cu cei doi copii minori ai lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici