Donald Trump anunţă că este dispus 100% să vorbească sub jurământ despre cazul Comey

Preşedintele SUA, Donal Trump a anunţat, în timpul conferinţei cu Klaus Iohannis, că este dispus să vorbească sub jurământ despre conversaţia pe care a avut-o cu fostul director FBI, James Comey.

678 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că este dispus 100% să vorbească sub jurământ despre cazul Comey

Preşedintele Donald Trump a declarat, întrebat fiind despre declaraţiile fostului director FBI şi dacă este dispus să vorbească sub jurământ, că ar fi dispus ”100%. Abia îl cunosc pe om, nu aş putea să îi spun cuiva să îmi promită loialitate. Cine ar face asta. Cine ar cere unui om să promită loialitate sub jurământ? Abia îl cunosc pe om. Nu are sens. Nu, nu am spus asta” .

Trump a negat că i-ar fi cerut loialitatea lui Comey sau că i-a solicitat să renunţe la o anchetă ce îl viza pe fostul său consilier pe securitate.

Anterior, preşedintele SUA a scris pe Twitter: "În pofida faptului că au existat atât de multe declaraţii false şi minciuni, s-a produs o exonerare completă... şi WOW, Comey este un informator!".

Pe de altă parte, fostul director al FBI este de părere că Donald Trump l-a defăimat şi a afectat imaginea FBI, după ce a spus că instituţia nu îşi face corect treaba.

James Comey a mai spus că "bunul simţ" i-a dictat să-şi documenteze fiecare dintre cele nouă conversaţii cu Donald Trump, dintr-o multitudine de factori: circumstanţe, subiectele discutate şi natura preşedintelui. Comey susţine că a simţit că "va veni o zi când va fi necesară o stenogramă a discuţiilor", nu doar pentru a se apăra, ci pentru a apăra integritatea FBI.

Comey a subliniat că s-a temut de faptul că preşedintele ar putea să mintă în privinţa conversaţiilor şi că speră să existe şi înregistrări.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici