Donald Trump denunţă deficitul comercial în relaţia dintre China şi Statele Unite, dând vina pe liderii chinezi, deşi "preşedintele Xi este o persoană extraordinară"

Preşedintele american, Donald Trump, a denunţat din nou, marţi seară, deficitul comercial în relaţia dintre Statele Unite şi China, subliniind însă că are un "foarte mare respect" pentru omologul său de la Beijing, Xi Jinping.

1209 afișări
Imaginea articolului Donald Trump denunţă deficitul comercial în relaţia dintre China şi Statele Unite, dând vina pe liderii chinezi, deşi "preşedintele Xi este o persoană extraordinară"

Donald Trump denunţă deficitul comercial în relaţia dintre China şi Statele Unite

"Trebuie să spun acest lucru: China. Am un foarte mare respect pentru preşedintele Xi. Două dintre zilele incredibile din viaţa mea au fost petrecute în China. Preşedintele este o persoană extraordinară", a declarat Donald Trump, citat de cotidianul The Washington Times.

"Dar avem o problemă cu China. Liderii chinezi au generat deficit comercial", a acuzat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele Donald Trump a dispus de curând introducerea de taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu. În replică, Adminmistraţia de la Beijing a anunţat taxe la importuri de carne, fructe şi vinuri din Statele Unite. În plus, Washingtonul a anunţat şi alte taxe în relaţiile comerciale cu Beijingul, denunţând practici incorecte precum furturi intelectuale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici