Donald Trump susţine că poartă negocieri dure cu Moon Jae-In privind acordul comercial bilateral

Preşedintele american Donald Trump a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe comune la Washington cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-In, că SUA şi Coreea de Sud renegociază acordul bilateral de liber schimb şi discută mai multe opţiuni privind Coreea de Nord, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1397 afișări
Imaginea articolului Donald Trump susţine că poartă negocieri dure cu Moon Jae-In privind acordul comercial bilateral

Donald Trump susţine că poartă negocieri dure cu Moon Jae-In privind acordul comercial bilateral

Moon Jae-In se află la prima sa vizită oficială în Statele Unite, de când a devenit preşedinte în luna mai, şi a participat în cursul zilei de joi la un dineu la Casa Albă.

"Renegociem o înţelegere comercială chiar acum şi sperăm că va fi o afacere echitabilă, o înţelegere corectă pentru ambele părţi. Sunt nişte negocieri dure pentru Statele Unite, dar cred că va fi un acord diferit şi bun pentru ambele părţi", a spus Donald Trump.

Preşedintele american a subliniat importanţa comerţului bilateral cu Coreea de Sud, însă a insistat că acordul de liber schimb din 2012 a fost în favoarea Coreei de Sud.

"Ce nu ştiu mulţi oameni este că sud-coreenii sunt un partener comercial important pentru Statele Unite şi vrem să obţinem ceva bun pentru lucrătorii americani. Cred că vom putea obţine acest lucru astăzi şi vom putea face multe alte lucruri", a mai spus Trump.

Un grup format din 52 de companii din Coreea de Sud a anunţat un plan de a investi 12,8 miliarde de dolari în Statele Unite în următorii cinci ani.

Totodată, autorităţile de la Seul au anunţat că vor începe să importe gaze de şist din SUA. Donald Trump a precizat că acest acord pentru gaze va contribui la reducerea deficitului comercial al ţării sale, iar Coreea de Sud încheie şi contracte importante pentru apărare şi echipamente cu SUA.

În privinţa situaţiei din Coreea de Nord, preşedintele american a precizat că a discutat cu omologul său sud-coreean despre "mai multe opţiuni concrete".

De cealaltă parte, Moon Jae-In a anunţat că a avut "discuţii oneste pe subiecte de interes comun, inclusiv problema nucleară nord-coreeană" cu Donald Trump. Preşedintele sud-coreean intenţionează să consolideze o relaţie de prietenie cu liderul de la Washington, dar nu a făcut nicio referire la acordul comercial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici