Donald Trump susţine consolidarea securităţii Europei şi suveranitatea Ucrainei

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a exprimat susţinere pentru consolidarea securităţii europene şi pentru integritatea teritorială a Ucrainei, un anunţ care probabil va fi salutat de Administraţia prooccidentală de la Kiev şi de Alianţa Nord-Atlantică.

2453 afișări
Imaginea articolului Donald Trump susţine consolidarea securităţii Europei şi suveranitatea Ucrainei

Donald Trump susţine consolidarea securităţii Europei şi suveranitatea Ucrainei (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Donald Trump a transmis acest mesaj într-o scrisoare trimisă preşedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite.

"Susţinerea dumneavoastră pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, precum şi eforturile pentru multiplicarea surselor de energie contribuie la avansarea obiectivului nostru comun de consolidare a securităţii europene şi regionale", a transmis Donald Trump în scrisoare, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Mesajul lui Donald Trump reprezintă un semnal puternic transmis ţărilor est-europene şi Ucrainei.

Administraţia Vladimir Putin a lăudat, marţi, abordarea noului preşedinte al SUA, Donald Trump, faţă de criza din Ucraina, comentariile riscând să genereze preocupare la Kiev. "Donald Trump afirmă că vrea să îşi facă o impresie despre ce se întâmplă în Ucraina pentru a înţelege cum să se comporte. Acest lucru, cred deja, constituie o schimbare mare şi calitativă comparativ cu abordarea Administraţiei Barack Obama", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de site-ul agenţiei Tass. În opinia lui Serghei Lavrov, Statele Unite înţeleg acum că restabilirea controlului Kievului asupra regiunilor separatiste din estul Ucrainei nu va soluţiona toate problemele acestei ţări.

"Dacă cineva crede că toate problemele Ucrainei pot fi rezolvate prin restabilirea controlului asupra regiunii Donbas, acest lucru este o utopie", a subliniat Lavrov. "Toată lumea înţelege acest lucru, atât în Europa, inclusiv la Paris, Berlin şi Bruxelles, cât şi la Washington, unde începuseră să înţeleagă acest lucru încă din timpul Administraţiei precedente", a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici