Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6% din voturi

Liberalul Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Electoral de Circumscripţie, după procesarea tuturor voturilor.

2726 afișări
Imaginea articolului Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6% din voturi

Dorin Chirtoacă a câştigat alegerile pentru primăria Chişinău cu 50,6% din voturi (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Contracandidatul lui comunist, Igor Dodon, a obţinut 49,4 la sută, relatează PRO TV Chişinău.

"Este timpul să ducem schimbarea până la capăt. Mulţumim tuturor locuitorilor municipiului Chişinău, care au înregistrat cea mai mare prezenţă la un scrutin local. Mulţumim celor care ne-au susţinut dezinteresat şi, totodată, mulţumim celor care au votat împotriva contracandidatului nostru. Este opţiunea lor şi o respectăm", a declarat Chirtoacă, după anunţarea rezultatelor, relatează Jurnal de Chişinău.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, rata de participare la vot a fost de 59,6 la sută, respectiv cu 3 puncte procentuale mai mare decât în primul tur al alegerilor locale, din 5 iunie.

Noul primar a promis că de acum încolo capitala R.Moldova va reveni la normalitate "fără circ şi show-uri politice".

"În perioada 2011-2015 voi fi primarul tuturor, indiferent de opţiunea politică a locuitorilor. Să punem umărul cu toţii şi să aducem în ordine primăria şi restanţele care mai sunt", a adăugat Chirtoacă.

El a subliniat că în aceste alegeri lupta a fost grea şi complicată şi le-a mulţumit celor care l-au sprijinit în această campanie.

Noul primar ales a declarat că această victorie o consacră "tuturor luptătorilor pentru libertate şi dreptate".

Duminică s-a desfăşurat cel de-al doilea tur al scrutinului pentru desemnarea primarilor, în 512 localităţi din Republica Moldova, inclusiv la Chişinău, unde s-au înfruntat actualul primar liberal Dorin Chirtoacă şi candidatul Partidului Comuniştilor (PCRM), Igor Dodon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici