După ce au cerut negocieri rapide cu SUA, propagandiştii ruşi îi cer acum lui Putin să bombardeze bazele militare din NATO

Propagandiştii putinişti şi experţii militari ruşi, fiind tot mai îngrijoraţi de avansul armatei ucrainene în Donbass, propun măsuri disperate, precum bombardarea intensivă a Ucrainei cu bombe neghidate în oraşe sau chiar lovirea unor baze din statele membre NATO ce ar antrena trupe ucrainene.

8581 afișări
Imaginea articolului După ce au cerut negocieri rapide cu SUA, propagandiştii ruşi îi cer acum lui Putin să bombardeze bazele militare din NATO

Vladimir Soloviov, cu vânătăi la faţă (Sursa Foto - Twitter, @Gerashchenko_en)

La televiziunea rusă de stat, gazda Vladimir Solovyov face apel la bombardamente asupra bazelor militare din NATO (menţionând Regatul Unit, Germania, Franţa, Polonia, România) unde ar fi antrenate trupele ucrainene, arată o înregistrare video făcută de jurnalistul Francis Scarr de la BBC ce a postat-o pe pagina sa de Twitter pe 18 octombrie.

”Este timpul să le explicăm celor din Vest, care devin tot mai obraznici, că bazele în care îi antrenează în prezent pe ucraineni, cele din Franţa, Polonia, Germania, Marea Britanie - poate ar trebui să le spunem că noi considerăm ţinte legitime aerodromurile poloneze unde aterizează avioane cu ajutorul SUA şi al Marii Britanii, bazele din România şi aşa mai departe? Nu vedeţi acum, din nou şi din nou, că ei extind raza de acţiune şi complexitatea armelor furnizate?”, a declarat furios propagandistul lui Putin.

Expertul militar Yevgeny Buzhinsky îi dă replică - bombardamentele ar însemna declararea războiului faţă de NATO.

 

Dar propagandistul insistă că poate exista o modalitate de a fenta activarea articolului 5 al NATO - propune ca Rusia să atace aerodromurile poloneze chiar din teritoriul de vest al Ucrainei sau din regiunea Harkov, recent recuperată de ucraineni.

Într-un alt tweet postat pe 8 septembrie de Anton Gerashchenko, Consilier al Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei. Fondator al Institutului Viitorului şi care se declară inamic oficial al propagandei ruse, se întreabă ce sunt cu vânătăile  de pe faţa propagandistului putinist. 

Propagandistul era atunci îngrijorat de avansul ucrainenilor în regiunea Donbass. 

 

Pe 13 octombrie, publicista Julia Davis de la Daily Beast, fondatoarea lui Russian Media Monitor, membru de la The Emmys, a postat un tweet în care propagandiştii putinişti şi experţii militari ruşi erau îngrijoraţi de situaţia de pe frnt. 

Experţii militari cereau încheierea cât mai rapidă a invaziei asupra Ucrainei prin bombardamente intensive până la paralizarea sa din punct de vedere militar. Apoi, ar urma să înceapă negocierile cu Statele Unite.

Unul dintre ei se declara speriat că Ucraina ar putea ajunge inundată de armele livrate de Slovacia şi Polonia, iar Rusia are suficient arsenal pentru operaţiuni de tip "carpet bombing" ca să nimicească forţele militare ale Ucrainei ("carpet bombing" nu se poate traduce în limba română ca "bombardament cu covoare", dar semnifică un bombardament cu zeci sau sute de bombe neghidate simultan pe suprafeţe mari, efectuat într-o manieră progresivă pentru a provoca pagube în fiecare sector al ţintei). 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici