Eli Cohen exprimă solidaritatea Israelului cu Ucraina / Kievul, nemulţumit că nu a condamnat Rusia

Ministrul israelian de Externe, Eli Cohen, a exprimat joi, în cursul vizitei în Ucraina, solidaritatea Israelului cu poporul ucrainean şi a anunţat o linie de creditare, dar un oficial de rang înalt de la Kiev a exprimat indignare că nu a condamnat direct agresiunile Rusiei.

362 afișări
Imaginea articolului Eli Cohen exprimă solidaritatea Israelului cu Ucraina / Kievul, nemulţumit că nu a condamnat Rusia

Sursa foto: Twitter/Dmytro Kuleba

Eli Cohen şi-a început vizita la Bucea, o localitate situată la periferia Kievului unde armata rusă a ucis în 2022, conform autorităţilor ucrainene, aproximativ 450 de civili. De asemenea, Cohen s-a deplasat la Babyn Yar, pentru comemorarea a aproximativ 30.000 evrei omorâţi de nazişti şi de colaboratorii acestora în septembrie 1941.

Ulterior, Eli Cohen s-a întâlnit la Kiev cu ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, şi urmează să aibă o întrevdere cu preşedintele Volodimir Zelenski.

"Israelul, aşa cum a semnalat şi în trecut, menţine solidaritatea fermă cu poporul Ucrainei. Israelul menţine angajamentele în favoarea suveranităţii Ucrainei şi integrităţii teritoriale a ţării", a afirmat Eli Cohen la Kiev, conform cotidianului The Times of Israel. Oficialul israelian a anunţat o linie de creditare de 200 de milioane de dolari pentru proiecte de infrastructură şi servicii medicale.

"Israelul va ajuta Ucraina să dezvolte un sistem avansat de alertă aeriană" similar cu cele utilizate de autorităţile israeliene, a precizat Eli Cohen.

Dmitro Kuleba s-a declarat "mulţumit" de discuţiile cu Eli Cohen. "Ucraina este recunoscătoare pentru întreaga susţinere primită din partea Israelului şi a israelienilor în ultimul an", a transmis ministrul ucrainean de Externe.

Însă un alt oficial de rang înalt de la Kiev s-a declarat nemulţumit că Eli Cohen nu a condamnat direct atacurile armatei ruse asupra Ucrainei. "S-a limitat să evoce o tragedie umană ca şi cum ar fi fost cauzată de un dezastru natural", a afirmat oficialul ucrainean, sub protecţia anonimatului, exprimând nemulţumire că Eli Cohen nu a menţionat deloc Rusia în vizita la Bucea, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici