Epidemia de E.coli: 35 de morţi, dintre care 34 în Germania

Tulpina virulentă a bacteriei E.coli enterohemoragică (Eceh) a provocat moartea altor două persoane în Germania, au anunţat duminică autorităţile sanitare, ridicând bilanţul total al epidemiei la 35 de morţi, dintre care 34 în Germania.

411 afișări
Imaginea articolului Epidemia de E.coli: 35 de morţi, dintre care 34 în Germania

Epidemia de E.coli: 35 de morţi, dintre care 34 în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ajuns la 34 de morţi în Germania", a declarat Guenther Dettweiler, purtător de cuvânt al Institutului federal sanitar Robert Koch.

Acestora li se adaugă un deces înregistrat în Suedia.

Dintre cele 34 de victime germane, Dettweiler a precizat că 22 de persoane au decedat din cauza unui sindrom hemolitic şi uremic (SHU), complicaţia renală cea mai gravă a maladiei, iar celelalte 12 persoane din alte motive legate de infecţie.

El nu a fost în măsură să ofere detalii despre cele două noi decese, precum zona unde s-au înregistrat şi vârsta sau sexul victimelor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) evoca acelaşi număr de victime pe site-ul său.

OMS mai menţionează 3.255 de îmbolnăviri confirmate sau suspecte, în 16 ţări (Germania, Danemarca, Suedia, Austria, Canada, Franţa, Cehia, Grecia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite).

Potrivit OMS, cu cinci excepţii, toate cazurile au legătură cu Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici