Europa începe să redeschidă graniţele, dar libertatea de mişcare este încă departe de cea dinainte de pandemie

Ţările europene relaxează controalele la frontieră începând de luni, dar există încă state membre, precum Spania, care nu primesc străini în ţară, sau unele care impun în continuare o perioadă de carantină, scrie Reuters.

6455 afișări
Imaginea articolului Europa începe să redeschidă graniţele, dar libertatea de mişcare este încă departe de cea dinainte de pandemie

Europa începe să redeschidă graniţele, dar libertatea de mişcare este însă departe de cum era înainte de pandemie

Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a cerut ţărilor membre Schengen să ridice controalele de la frontieră începând de luni, pentru a permite redeschiderea treptată către alte ţări începând cu luna iulie.

Această mişcare ar putea ajuta la salvarea unei părţi din sezonul de vară pentru turism.

Sectorul turistic, cultural şi de recreere susţine aproape 10% din economia UE, iar în statele mediteraneene, dintre care unele au fost cele mai greu lovite de pandemie, procentul este chiar mai mare.

Din Islanda până în Grecia, multe dintre restricţiile impuse persoanelor care intră în ţară vor fi relaxate începând de luni, dar mai este mult până ca cei 420 de milioane de locuitori ai spaţiului Schengen să revină la normal, scrie Reuters.

În plus, există ţări care nu vor ridica restricţiile, sau o vor face doar în anumite condiţii.

Spania nu va permite accesul turiştilor străini până pe 21 iunie.

Grecia îi va băga în carantină pe turiştii care ajung în ţară de pe aeroporturile din opt ţări UE.

Cehia restricţionează intrarea turiştilor din ţări „portocalii” sau „roşii” precum Portugalia şi Suedia.

Danemarca va permite accesul turiştilor din Islanda, Germania şi Norvegia şi a celor care vin din alte ţări cu condiţia ca aceştia să rezerve cel puţin şase nopţi de cazare. Persoanele care vin din Suedia nu au voie să intre în Danemarca.

Marea Britanie va obliga orice persoană care intră în ţară să stea două săptămâni în carantină obligatorie. Drept răspuns, Franţa a impus aceeaşi măsură pentru britanici.

Înainte de criză, în medie, 3,5 milioane de oameni traversau zilnic graniţele interne din Uniunea Europeană. Dintre aceştia, aproximativ 1,7 milioane făceau naveta pentru a merge la serviciu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici