Familiile personalului diplomatic american, somate să părăsească teritoriul RD Congo

Departamentul de Stat a anunţat că a ordonat evacuarea familiilor personalului diplomatic american staţionat în Republica Democratică Congo, în contextul escaladării violenţelor între forţele de securitate şi susţinătorii opoziţiei, informează site-ul postului de televiziune France24.

711 afișări
Imaginea articolului Familiile personalului diplomatic american, somate să părăsească teritoriul RD Congo

Familiile personalului diplomatic american, somate să părăsească teritoriul RD Congo

"Având în vedere deteriorarea situaţiei de securitate, membrii familiilor personalului guvernamental american au primit ordinul să părăsească ţara începând cu data de 29 septembrie," se afirmă într-un comunicat al Departamentului de Stat.

În comunicat se menţionează confruntările violente între forţele de securitate şi susţinătorii opoziţiei care cer demisia preşedintelui Joseph Kabila şi organizarea cât mai grabnică de alegeri. Protestele violente din ultima săptămână s-au soldat cu zeci de morţi în capitala Kinshasa.

Preşedintele Joseph Kabila, aflat în funcţie încă din 2001, ar urma să-şi încheie actualul mandat pe data de 20 decembrie, însă autorităţile nu au anunţat data noilor alegeri şi există temeri că acesta ar dori să rămână mai departe preşedinte, cu toate că nu are dreptul la un al treilea mandat prezidenţial.

Joi, Guvernul RD Congo a acuzat Statele Unite că încearcă să creeze "haos" în ţară, după ce Washingtonul a plasat pe lista de sancţiuni doi apropiaţi ai lui Kabila. Autorităţile americane au precizat că cei doi sunt implicaţi în reprimarea cu brutalitate a opoziţiei şi obstrucţionarea procesului democratic în ţară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici