Finlanda doreşte ca UE să încheie acorduri cu Irak, Afganistan şi Somalia pentru limitarea migraţiei

Finlanda a anunţat, miercuri, că va face presiuni asupra Uniunii Europene să îşi intensifice eforturile de a limita migraţia ilegală prin intermediul negocierii unor acorduri cu Irakul, Afganistanul şi Somalia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

296 afișări
Imaginea articolului Finlanda doreşte ca UE să încheie acorduri cu Irak, Afganistan şi Somalia pentru limitarea migraţiei

Finlanda doreşte ca UE să încheie acorduri cu Irak, Afganistan şi Somalia pentru limitarea migraţiei (Imagine: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

Liderii europeni au programate discuţii, în cadrul unui summit de joi, privind rezultatele unor înţelegeri recente pe tema migraţiei cu cinci state africane - Niger, Nigeria, Mali, Senegal şi Etiopia.

În schimbul sprijinului financiar, UE cere acelor ţări să impună controale mai solide la graniţă şi să îi primească înapoi pe imigranţii clandestini.

Premierul Finlandei, Juha Sipila, a spus că noua abordare pare să dea roade şi că UE ar trebui să o extindă asupra altor state.

"Există susţinere pentru această abordare în general de la alte state membre. Voi ridica problema (privind Irakul, Somalia şi Afganistanul) la summit", a declarat acesta pentru Reuters.

În timp ce numărul imigranţilor care ajung în Grecia din Turcia a scăzut în urma unui acord cu Ankara, numărul celor care au ajuns în Italia din Africa este în creştere până acum în acest an.

Finlanda a primit 32.500 de solicitanţi de azil anul trecut, majoritatea din Irak. Anul acesta, numărul lor a scăzut la aproximativ 5.500 în urma politicilor mai dure privind migraţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici