- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (24.02.2023, 02:00)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOCUS, un an de război în Ucraina: cea mai mare criză umanitară din Europa din ultimii 80 de ani
Războiul din Ucraina a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Milioane de ucraineni au plecat din ţară, refugiindu-se în ţările occidentale. Ucrainenii care au rămas s-au alăturat armatei sau încearcă să supravieţuiească atacurilor ruşilor.
Urmărește
387 afișări
ONU a stabilit că războiul din Ucraina a provocat cea mai mare criză umanitară din Europa din ultimii 80 de ani. În primele zile de la declanşarea războiului, peste un milion de oameni, în special femei şi bătrâni, au plecat din Ucraina prin ţările vecine, Republica Moldova, Polonia şi România. Ulterior, numărul acestora a crescut foarte mult, ajungând la aproape opt milioane de persoane spre sfârşitul anului trecut. Cei mai mulţi refugiaţi au rămas în Polonia, dar numeroase persoane şi familii se află şi în Germania, România şi Ungaria. Refugiaţii au ajuns şi pe alte continente, în ţări precum SUA, Canada, Japonia şi Australia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Au fost numărate 100% dintre voturile de la alegerile parlamentare. PSD câștigă cu 22,30% la Senat și 21,96% la Camera Deputaților
-
Rezultate finale alegeri parlamentare 2024: PSD a câştigat alegerile, urmat de AUR şi PNL. USR, S.O.S. România, UDMR şi POT sunt celelalte partide care au intrat în noul Legislativ
-
Scholz: După 1.000 de zile de război, Germania rămâne cel mai puternic aliat european al Ucrainei
-
USR începe discuţii cu PSD şi PNL pentru susţinerea Elenei Lasconi în turul doi al prezidenţialelor
Peste 10 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să se mute în interiorul ţării. Ei au plecat din zonele apropiate de linia frontului sau ocupate de ruşi către vestul Ucrainei care se află la distanţă de atacurile ruseşti.
În timpul războiului au fost aproape rase de pe faţa pământului numeroase localităţi ucrainene. De asemenea, au fost vizate numeroase obiective civile fiind bombardate şcoli, spitale, instituţii ale administraţiei locale şi unităţi care asigură utilităţile localnicilor. De exemplu, un raport realizat de cinci organizaţii neguvernamentale din SUA, Marea Britanie, Elveţia şi Ucraina arată că un spital din 10 a fost avariat în Ucraina în timpul războiului. De asemenea, aproape 200 de lucrători medicali, care pe timp de război sunt protejaţi de legile internaţionale privind drepturile omului, au fost ucişi, răniţi, răpiţi sau arestaţi.
Ucrainenii vorbesc despre crime de război comise de ruşi în zonele ocupate. O anchetă specială vizează zona Bucea. Autorităţile ucrainene susţin că peste 300 de locuitori ai oraşului din nord-estul ţării au fost ucişi şi îngropaţi în cimitire improvizate la periferie. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre genocid şi a cerut Curţii Penale Internaţionale să investigheze ce s-a întâmplat în oraş.
Numărul total al victimelor în timpul războiului este greu de estimat. Specialiştii vorbesc despre zeci de mii de morţi în tabăra ucraineană, atât din rândul civililor, cât şi al militarilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: BEC a trimis la CCR renumărarea parțială a voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale
Citește pe www.zf.ro: Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce avere avea Helmut Duckadam, de fapt. Renta viageră pe care o încasa 'eroul de la Sevilla'
CANCAN.RO
Becali, teorie-șoc despre moartea lui Duckadam. Patronul FCSB a aflat în direct despre decesul Eroului de la Sevilla!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe