FOTO, VIDEO | CUTREMUR în Italia: Doi morţi şi 39 de răniţi în urma seismului din sudul ţării. Un bebeluş de 7 luni a fost salvat din dărâmături / UPDATE: Operaţiune de salvare reuşită şi în cazul fraţilor săi

Două femei au murit, iar alte 39 de persoane sunt rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs luni seară în sudul Italiei, într-o populară staţiune turistică. Cutremurul cu magnitudinea de 4 a avut loc luni la ora 20.57 (21.57, ora României) în apropierea Insulei Ischia, situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napoli. Numeroase case s-au prăbuşit pe insulă, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano. Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit, iar un spital este avariat.

10568 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | CUTREMUR în Italia: Doi morţi şi 39 de răniţi în urma seismului din sudul ţării. Un bebeluş de 7 luni a fost salvat din dărâmături / UPDATE: Operaţiune de salvare reuşită şi în cazul fraţilor săi

FOTO, VIDEO | CUTREMUR în Italia: Doi morţi şi 39 de răniţi în urma seismului din sudul ţării. Un bebeluş de 7 luni a fost salvat din dărâmăruri

Echipele de intervenţie au reuşit să salveze din dărâmături un bebeluş de 7 luni la şapte ore de la producerea cutremurului, încă doi fraţi ai săi au rămas în continuare prinşi sub zidurile căzute.

 

Ulterior, copii cu vârste de şapte şi 11 ani au fost scoşi de sub ruine, după o operaţiune în cursul căreia salvatorii au comunicat cu ei şi au reuşit să le strecurare o sticlă cu apă.

Părinţii celor trei copii au fost salvaţi primii de echipele de intervenţie.

"O experienţă oribilă, totul se mişca, cădeau obiecte în întuneric, case care se surpau...un coşmar", a scris o persoană pe Twitter. 

--------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 08:00 MAE: Nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului din insula italiană Ischia

Niciun cetăţean român nu se află printre victimele cutremurului produs luni seară în Insula Ischia, informează Ministerul Afacerilor Externe, după ce ambasada României la Roma a făcut verificări, împreună cu autorităţile locale.

”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 în insula italiană Ischia, precizăm faptul că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism”, precizează MAE.

Ambasada României la Roma monitorizează în continuare situaţia şi menţine legătura cu autorităţile italiene. Cetăţenii români au la dispoziţie mai multe linii telefonice unde pot apela în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară.

”Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35”, mai precizează MAE.

 

UPDATE ora 2:11 Institutul italian de seismologie a modificat magnitudinea cutremurului produs luni seară în sudul Italiei, anunţând în cursul nopţii că a fost de 4,0 grade

Iniţial, Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) anunţase o magnitudine de 3,6 grade.

Ulterior, Institutul a precizat că valoarea de 3,6 grade a fost magnitudinea locală, precizând că, în funcţie de durata mişcării telurice, intensitatea a fost de 4,0 grade.

Seismul a avut loc la adâncimea de doar zece kilometri, în zona Insulei Ischia.

La rândul său, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 4,3 grade.

UPDATE ora 1:30 Sute de persoane şi-au părăsit locuinţele în urma cutremurului produs luni seară pe Insula Ischia, în sudul Italiei

Numeroase clădiri s-au prăbuşit, în principala în localitatea Casamicciola.

Pacienţii spitalului din localitatea Rizzoli di Lacco Ameno au fost evacuaţi, întrucât clădirea a suferit daune considerabile în urma cutremurului.

În multe zone de pe Insula Ischia alimentarea cu electricitate este întreruptă după prăbuşirea unor stâlpi de înaltă tensiune.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade a avut loc luni la ora 20.57 (21.57, ora României) în apropierea Insulei Ischia, situată în Marea Tireniană, la circa 15 kilometri de oraşul Napoli, anunţă Institutul italian de seismologie, precizând că mişcarea telurică a fost la adâncimea de doar zece kilometri.

Numeroase case s-au prăbuşit pe Insula Ischia, cele mai afectate zone fiind Casamicciola, Barano, Forio, Serrara Fontana, Lacco Ameno şi Barano.

Potrivit cotidianului La Repubblica, o persoană a murit, iar alte 25 au fost rănite. Şapte persoane sunt dispărute.

Situaţia cea mai gravă este în localitatea Casamicciola, unde o biserică şi mai multe case s-au prăbuşit. O femeie a decedat, iar echipele de intervenţie încearcă să scoată cel puţin şapte persoane de sub ruinele unei clădiri prăbuşite.

Vehiculele echipajelor de intervenţie reuşesc cu greu să intre pe străduţele înguste de pe Insula Ischia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici