Gafă la nivel înalt | SUA critică Ankara după ce o agenţie de ştiri turcă a publicat locaţia trupelor americane în Siria

Publicarea de către o agenţie de ştiri a statului turc a unor informaţii privind locaţia trupelor americane în nordul Siriei pune forţele SUA în pericol, iar Washingtonul a înaintat Turciei o plângere în acest sens, a anunţat Pentagonul, informează site-ul agenţiei Reuters.

11097 afișări
Imaginea articolului Gafă la nivel înalt | SUA critică Ankara după ce o agenţie de ştiri turcă a publicat locaţia trupelor americane în Siria

SUA critică Ankara după ce o agenţie de ştiri turcă a publicat locaţia trupele americane în Siria

Agenţia de ştiri Anadolu a publicat un material în care sunt prezentate informaţii despre zece poziţii militare SUA în nordul Siriei, în unele cazuri precizând şi numărul trupelor americane şi franceze prezente în aceste locaţii.

"Publicarea unor informaţii militare secrete expune forţele Coaliţiei la riscuri inutile şi are potenţialul de a afecta operaţiunile în curs împotriva Stat Islamic", a declarat Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pentagonului.

"Deşi nu putem verifica în mod independent sursele care au contribuit la acest articol am fi foarte îngrijoraţi dacă oficiali dintr-un stat aliat NATO ar pune înadins forţele noastre în pericol prin divulgarea de informaţii secrete", a adăugat oficialul american.

Relaţiile dintre Ankara şi Washington au fost deja afectate de decizia Statelor Unite de a sprijini şi aproviziona cu arme miliţiile kurde din nordul Siriei care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Pe de altă parte, Ankara consideră că miliţiile kurde siriene au legături strânse cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie catalogată drept teroristă în Turcia, UE şi SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici