Hillary Clinton va depune mărturie la 22 ianuarie în legătură cu atacul de la Benghazi

Secretarul american de Stat Hillary Clinton va depune mărturie la 22 ianuarie în faţa Congresului în legătură cu atacul de la consulatul american din Benghazi, din 11 septembrie, după ce a anulat audierile în decembrie, a anunţat marţi un senator republican.

156 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton va depune mărturie la 22 ianuarie în legătură cu atacul de la Benghazi

Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că audierea sa va avea loc probabil în dimineaţa zilei de 22", a dezvăluit Bob Corker, republican din cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat, pentru postul MSNBC.

Hillary Clinton trebuia să depună mărturie la 20 decembrie dar un enterovirus şi o comoţie cerebrală au determinat amânarea participării sale, cerută cu insistenţă de republicanii din Congres.

Aceştia vor să scoată la iveală responsabilităţile în cadrul administraţiei, după moartea a patru americani, între care ambasadorul în Libia, în cadrul unui asalt desfăşurat de membri ai miliţiei în Benghazi.

Hillary Clinton a asigurat la jumătatea lui octombrie că îşi asumă responsabilitatea consecinţelor atacului.

Secretarul de Stat ar trebui să părăsească postul după depunerea jurământului lui Barack Obama, la 21 ianuarie. Ea va rămâne în post până la sosirea lui John Kerry, care în prezent este preşedintele Comisiei de Afaceri Externe în Senat, desemnat ca succesor al său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici