În Marea Britanie s-au dublat vânzările pentru alimentele organice

  • Bananele, puiul şi ouăle organice au fost cele mai căutate alimente în Marea Britanie
  • Britanicii au cumpărat 48 de milioane de ouă în timpul izolării
  • Vânzările de carne de pui organică au crescut cu 42%
2914 afișări
Imaginea articolului În Marea Britanie s-au dublat vânzările pentru alimentele organice

În Marea Britanie s-au dublat vânzările pentru alimentele organice

Alimentele şi băuturile organice au înregistrat creşteri în vânzări de 6,1% în Marea Britanie, în perioada izolării, transmite The Guardian. Creşterea este aproape dublă faţă de cea a alimentelor obişnuite, care au avansat cu 3,2%.

În topul cererii au fost bananele organice, puiul şi ouăle, care au avut cele mai bune vânzări din decembrie 2016. Britanicii au cumpărat aproximativ 261.000 de banane organice pe zi şi 48 de milioane de ouă în 6 luni de zile. Vânzările de carne de pui au crescut cu 42%, legumele au avansat cu 23% şi ouăle cu 13%. Şi cererea de vin organic a depăşit vânzările de vin din gama obişnuită.

Sectorul de alimente organice este aşteptat să înregistreze vânzări de 2,6 miliarde de lire până la finalul anului, peste ultimele estimări de 2,5 miliarde de lire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici