Incident în Marea Neagră. Avioane române şi canadiene au interceptat aeronave militare ruse în aproperierea spaţiului aerian al României

  • Avioane din Canada şi România au interceptat aeronave militare ruse, deasupra Mării Negre
  • Incidentul a avut loc în apropierea spaţiului aerian al României
14020 afișări
Imaginea articolului Incident în Marea Neagră. Avioane române şi canadiene au interceptat aeronave militare ruse în aproperierea spaţiului aerian al României

Incident în Marea Neagră. Avioane române şi canadiene au interceptat mai aeronave militare ruse în aproperierea spaţiului aerian al României Foto: Mike Reyno

Avioane militare canadiene detaşate în România au interceptat, alături de colegii români, două aeronave militare ruse, deasupra Mării Negre, într-un incident produs joi, anunţă vineri Alianţa Nord-Atlantică.

"Detaşamentul canadian trimis în România de la începutul lunii septembrie a efectuat prima operaţiune de interceptare, în cadrul misiunii intense de poliţie aeriană. Avioane de tip CF-188 Hornet, alături de colegii din Forţele Aeriene Române au interceptat două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 care zburau pe 23 septembrie deasupra Mării Negre, în apropierea spaţiului aerian al României", a comunicat vineri Alianţa Nord-Atlantică.

"Sunt foarte mândru de faptul că întreaga Forţă de reacţie - Echipa România a demonstrat abilităţi militare de nivel mondial, adaptate în mod ideal executării misiunii intense de Poliţie Aeriană. Prin toate eforturile de susţinere a operaţiunilor aeriene zi şi noapte, această identificare vizuală a aeronavelor este un exemplu extraordinar despre modul în care Canada ajută NATO şi România să protejeze integritatea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice", afirmă locotenent-colonelul Corey Mask, comandantul Forţei de Reacţie Aeriană din Canada.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici