Individ suspectat că ar fi ajutat la pregătirea atentatului de la Sankt-Petersburg, reţinut în Rusia

Oficiali din cadrul serviciilor ruse de securitate au anunţat că au reţinut un individ despre care se crede că ar fi participat la pregătirea atacului terorist de la metroul din Sankt-Petersburg, fiind a noua persoană reţinută în acest caz, relatează BBC News online.

1171 afișări
Imaginea articolului Individ suspectat că ar fi ajutat la pregătirea atentatului de la Sankt-Petersburg, reţinut în Rusia

Individ suspectat că ar fi ajutat la pregătirea atentatului de la Sankt-Petresburg, reţinut în Rusia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Abror Azimov, născut în anul 1990 şi originar din Asia Centrală, a fost reţinut într-o localitate din districtul Odintsovo, în apropiere de Moscova.

Atacul terorist de la Sankt-Petersburg, soldat cu 14 morţi şi peste 50 de răniţi, a fost comis de Akbarzhon Jalilov, originar din Kîrgîzstan.

Abror Azimov este suspectat că l-ar fi atrenat pe autorul atacului, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

În momentul reţinerii, individul acea asupra lui un pistol şi un pachet în care se aflau două telefoane mobile.

Un atac terorist a avut loc la începutul lunii aprilie la metroul din Sankt Petersburg, la bordul unui tren care circula între staţiile Sennaia Ploşcead şi Institutul Tehnologic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici