Interpol oferă sprijin anchetatorilor bulgari după atentatul antiisraelian

Organizaţia internaţională de poliţie Interpol a decis să trimită o echipă de colaboratori în Bulgaria cu scopul de a-i ajuta pe anchetatorii din această ţară, unde un atentat sinucigaş antiisraelian a provocat miercuri moartea, a şase persoane, pe lângă autorul atacului.

120 afișări
Imaginea articolului Interpol oferă sprijin anchetatorilor bulgari după atentatul antiisraelian

Interpol oferă sprijin anchetatorilor bulgari după atentatul antiisraelian (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Organizaţia de poliţie cu sediul la Lyon, în Franţa, subliniază că trimiterea unei astfel de echipe, denumită "Incident Response Team", intervine la solicitarea unui stat membru aflat într-o situaţie de criză.

Atentatul din Bulgaria a vizat un autobuz ce transporta turişti israelieni ce coborâseră dintr-un avion charter şi se îndreptau spre o staţiune balneară.

Cinci israelieni au fost ucişi, precum şi şoferul bulgar şi autorul kamikaze, atentatul provocând şi rănirea a peste 30 de persoane.

Joi, secretarul general al Interpol Ronald K. Noble a declarat că datorită informaţiilor conform cărora suspectul avea documente false, "este esenţial să se stabilească dacă acestea figurează în baza de date «Documente de călătorie pierdute sau furate» a Interpol".

De asemenea, pentru Noble "este esenţial să se ştiedacă suspectul a utilizat aceste documente în timpul şederii sale în Bulgaria".

Echipele Interpol vor facilita mai ales accesul anchetatorilor naţionali la această bază de date care conţine peste 33 de milioane de referinţe, dintre care 2,5 milioane de paşapoarte americane care au fost declarate pierdute sau furate la Interpol, subliniază organizaţia.

Conform autorităţilor bulgare, suspectul călătorea cu un permis de conducere fals eliberat în Michigan, Statele Unite.

Atacul, calificat "laş" de către Noble, este atribuit de către Israel Iranului şi grupării şiite libaneze Hezbollah , acuzaţiile fiind respinse de Teheran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici