Iranul are un complex nuclear SECRET în Teheran, acuză Benjamin Netanyahu

Iranul ascunde materiale pentru fabricarea de arme nucleare într-un depozit de armament din Teheran, a acuzat joi, în discursul rostit la reuniunea Adunării Generale ONU, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

5906 afișări
Imaginea articolului Iranul are un complex nuclear SECRET în Teheran, acuză Benjamin Netanyahu

BREAKING: Iranul are un complex nuclear SECRET în Teheran, acuză Benjamin Netanyahu

"Astăzi, dezvălui pentru prima dată că Iranul are o altă bază secretă, în Teheran, un depozit atomic secret pentru stocarea masivă a echipamentelor şi materialelor destinate programului nuclear iranian", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de agenţia Reuters.

"Dacă tot s-a verificat arhiva atomică, iranienii tocmai au devenit ocupaţi cu eforturile de curăţare a depozitelor nucleare. În urmă cu exact o lună, iranienii au transferat 15 kilograme de materiale radioactive. Ştiţi ce au făcut cu aceste materiale? Le-au depozitat în zone din Teheran, pentru a ascunde dovezile", a spus Netanyahu.

Iranul a limitat programul nuclear, despre care susţine că este civil, în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale, în cadrul Acordului atomic semnat cu marile puteri. Israelul contestă Acordul nuclear, iar preşedintele Donald Trump a decis ieşirea Statelor Unite din acest tratat.

De la tribuna Adunării Generale ONU, Benjamin Netanyahu a cerut Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) să verifice depozitul atomic din Teheran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici