Irlanda va eticheta băuturile alcoolice cu avertismente de sănătate

Irlanda va introduce etichetarea obligatorie a băuturilor alcoolice, avertizând asupra riscului de cancer, boli hepatice şi riscul de a bea în timpul sarcinii.

162 afișări
Imaginea articolului Irlanda va eticheta băuturile alcoolice cu avertismente de sănătate

Irlanda va eticheta băuturile alcoolice cu avertismente de sănătate

Noile reglementări, promulgate luni de ministrul sănătăţii, Stephen Donnelly, vor intra în vigoare peste trei ani, pentru a da timp întreprinderilor să se pregătească pentru această schimbare. De asemenea, va avertiza consumatorii cu privire la conţinutul caloric şi alcoolic.
 
Alte ţări includ avertismente pe produsele alcoolice, dar reglementările din Irlanda se doresc a fi mai cuprinzătoare.
 
"Această lege este menită să ne ofere tuturor, în calitate de consumatori, o mai bună înţelegere a conţinutului de alcool şi a riscurilor pentru sănătate asociate consumului de alcool", a declarat Donnelly.
 
"Salut faptul că suntem prima ţară din lume care face acest pas."
 
El a spus că legea va alinia ambalajele alcoolului la cele ale altor produse alimentare şi băuturi, care conţin deja informaţii şi avertismente privind sănătatea, relatează Reuters
 
Măsura a determinat mai mulţi dintre principalii parteneri comerciali ai Irlandei să îşi exprime îngrijorarea în faţa Comisiei Europene. Nouă membri ai UE, inclusiv Franţa, au transmis avize nefavorabile ca răspuns la aceste planuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici