Israelul AVERTIZEAZĂ: Forţele regimului Bashar al-Assad au în continuare în posesie ARME CHIMICE

Forţele regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad încă au în posesie "câteva tone de arme chimice", a declarat un oficial militar israelian, la două săptămâni după un atac chimic în Siria, soldat cu aproape 90 de morţi, relatează agenţia de ştiri Reuters.

1553 afișări
Imaginea articolului Israelul AVERTIZEAZĂ: Forţele regimului Bashar al-Assad au în continuare în posesie ARME CHIMICE

Israelul AVERTIZEAZĂ: Forţele regimului Bashar al-Assad au în continuare în posesie ARME CHIMICE

Un ofiţer israelian de rang înalt a declarat presei că se estimează că regimul Assad au în posesie aproximativ trei tone de arme chimice.

Israelul şi mai multe ţări atribuie forţelor lui Assad atacul cu arme chimice din provincia Idlib. Jean-Marc Ayrault, ministrul de Externe de la Paris, a declarat că serviciile de informaţii franceze vor prezenta dovezi care să demonstreze responsabilitatea regimului de la Assad pentru atac.

Siria a negat în mai multe rânduri că ar purta responsabilitatea pentru atacul cu arme chimice, preşedintele Assad susţinând că Damascul a predat toate armele chimice în anul 2013, în urma unui acord internaţional.

Organizaţia pentru interzicerea armelor chimice (OPCW) a anunţat că în urma rezultatelor unor teste ”incontestabile” s-a stabilit că în cadrul atacului cu arme chimice din Siria, de la începutul acestei luni, a fost folosit gaz sarin sau o substanţă chimică asemănătoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici