Israelul confirmă naţionalitatea a 31 de persoane rănite la Burgas

Ministerul israelian de Externe a confirmat joi că cel puţin 31 de cetăţeni israelieni au fost răniţi, dintre care trei sunt în stare gravă, într-un atentat comis pe aeroportul din Burgas, în Bulgaria, şi că identificarea mai multor victime este în desfăşurare.

289 afișări
Imaginea articolului Israelul confirmă naţionalitatea a 31 de persoane rănite la Burgas

Israelul confirmă naţionalitatea a 31 de persoane rănite la Burgas (Imagine: cnn.com)

"Potrivit serviciul Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Roşii), care a vizitat răniţii la faţa locului, sunt 31 de răniţi, dintre care 28 spitalizaţi la Burgas, iar alţi trei, aflaţi în stare gravă, au fost transferaţi la Sofia", a declarat pentru AFP Lior Ben Dor, un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe.

"Alţi răniţi s-ar putea afla în alte spitale. Serviciile David Adom verifică această eventualitate. Aproape toate familiile răniţilor au fost avertizate", a precizat el.

Aceasta este prima confirmare oficială israeliană a naţionalităţii răniţilor în explozia produsă miercuri după-amiază într-un autocar cu turişti care tocmai ajunseseră cu avionul la Burgas din Israel.

Ministerul israelian de Externe a anunţat miercuri seara că "majoritatea" răniţilor şi morţilor sunt israelieni.

Ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, a anunţat un bilanţ de şase morţi şi 32 de răniţi, dintre care patru în stare gravă.

În ceea ce priveşte victimele, purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a anunţat că identificarea lor este "în curs" şi ar putea să mai dureze câteva ore.

"Nu este posibilă anunţarea unui bilanţ oficial deoarece procesul de identificare a persoanelor decedate nu s-a încheiat şi ar putea să mai dureze câteva ore, chiar o zi", a apreciat el.

Echipe de ajutor israeliene, medici specializaţi în tratarea victimelor atentatelor şi diplomaţi au sosit la Burgas în noaptea de miercuri spre joi, a adăugat Ben Dor.

În momentul atentatului, care nu a fost revendicat imediat, turiştii, sosiţi din Israel la bordul unui avion charter care a aterizat la scurt timp după ora 14.00 GMT (17.00 ora României), urcau în autobuze pentru a fi transferaţi în staţiunea balneară de la nord de Burgas, a precizat Ministerul bulgar de Interne.

În ultimii ani, coastele bulgare ale Mării Negre au devenit un loc de vacanţă preferat de israelieni, cele două ţări întreţinând relaţii excelente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici